Wat te doen in Nessebar: tips en adviezen

Sunny Beach, Bulgarije. Dat is toch die plek waar alleen maar gefeest wordt? Zon en veel zuipen? Zeker, maar dit is absoluut niet het enige. Het is ook een vakantiebestemming voor jongeren met meer dan alleen feesten. Dat komt door de plek Nessebar, die op maar 20 minuten afstand van Sunny Beach ligt. Deze stad staat op de top 10 bezienswaardigheden van Bulgarije. Dus pak jij je koffer maar in, dan leggen wij je uit waarom jij deze plek niet wilt missen.

Wat te doen in Nessebar

Wat te doen in Nessebar?

Nessebar is een rotsachtige plek omringd met water. Deze stad is al meer dan 3000 jaar oud en dat maakt de plek zo bijzonder. 

Cultuur Nessebar

Nessebar is een van de oudste steden in heel Europa. Dit zorgt ervoor dat Nessebar inmiddels op de erfgoedlijst van Unesco staat. In het stadje is veel cultuur te zien, je kunt oude kerken bezoeken en er staan erg oude monumenten in het stadje. Hieronder een korte lijst van de cultuurtips in Nessebar: 

  • Stadspoort en Stadsmuur: Meteen als je aankomt in Nessebar is er een eeuwenoude stadsmuur te bezoeken. Deze is niet te missen. 
  • Archeologisch museum: Bij een oude stad hoort natuurlijk een archeologisch museum, mocht je hier geïnteresseerd in zijn.
  • Pantokrator kerk: Deze kerk heeft een bijzonder gestreept patroon en is natuurlijk ook eeuwenoud. Wel is deze kerk bijna volledig gerestaureerd. 
  • Kerk van Sveti Stefan: Bekend om de mooiste muurschilderingen in heel Nessebar.
  • Oude Metropolis Kerk: De oudste kerk van heel Nessebar.

Er zijn nog een paar extra kerken, maar dit zijn de meest populaire kerken en musea om te bezoeken in Nessebar.

Uitzicht en restaurants Nessebar

Naast de cultuur kun je Nessebar ook bezoeken voor het mooie uitzicht over de zee en de goede restaurants die er in Nessebar te bezoeken zijn. Natuurlijk staat het plekje bekend om vis. Aangezien het aan de zee ligt en vroeger echt een vissersstadje was. In Nessebar zijn enorm leuke winkeltjes te bezoeken, in veel van deze winkeltjes zijn handgemaakte serviesstukken, andere typisch Bulgaarse spullen of schattige souvenirs te kopen. In de smalle steegjes van Nessebar kun je heerlijk verdwalen tot je weer aan de andere kant bij de zee uitkomt. Daarnaast kun je de oude huizen in Nessebar bekijken, deze huizen zijn ook een van de redenen waardoor de stad op de Werelderfgoedlijst staat. 

Boottrips in en rondom Nessebar

Ook heeft Nessebar een mooie haven, waardoor er veel boottrips te boeken zijn, in en rondom Nessebar. Je kunt jezelf urenlang verliezen door te kijken naar het water en de uitzichten van de vele plekken in Nessebar. Je kunt vanaf Nessebar de hele kust van Sunny Beach zien. Al deze dingen maken de plek leuk om te bezoeken op een date, op een familievakantie en zelfs met vrienden als je iets meer wilt zien dan alleen de feesten in Sunny Beach.

Bekijk ook onze blog over de leukste aquaparken rondom Sunny Beach.

Ben jij klaar voor een onvergetelijke vakantie?

Chat openen
Ik help je bij jouw ideale vakantie ☀️🦩
Hé vakantieganger ☀️ Mijn naam is KIKI 🦩
Kan ik je helpen?