Jongeren vakantie naar Sunny Beach 

Waar ligt Bulgarije?

Bulgarije ligt aan de Zwarte Zee. Sunny Beach ligt daarom dus ook lekker aan het zonnige strand. Makes sense, als je naar de naam van het plekje kijkt. Is de zee echt zwart? Nee hoor. Ze noemen het de zwarte zee, omdat er geen vissen in zwemmen onder het 150 meter punt.

Het weer in sunny beach

Leuke Feitjes over Sunny Beach

Wist je dat?

In Bulgarije hebben ze een andere munteenheid, genaamd lev (BGN)

Wist je dat?

In Sunny Beach alles is de helft van de prijs vergeleken met Nederland. Dit komt doordat de euro ongeveer twee keer zoveel waard is als de Bulgaarse lev.

Wist je dat?

In Bulgarije schudden ze hun hoofd van boven naar beneden om nee te zeggen en van links naar rechts om ja te zeggen. Precies het tegenovergestelde van wat wij doen.

Jouw vakantie is volledig geregeld. Inclusief vlucht, transfer en hotel.

De beste feestjes van Sunny Beach.

Persoonlijk contact en volledige beschikbaarheid van Kiki en het personeel.

Officiële reisorganisatie met alle garanties die daarbij horen.

Alvast een spoedcursus Bulgaars ????

Goedemorgen – Dobro jutro – (do-bro u-tro)
Goedendag – Dobri dni – (do-bri dni)
Goedenavond – Dobŭr vecher – (do-bar vet-ser)
Goedenacht – Leka Nosht – (le-ka nos-ht)
Hallo – Zdraveĭte – ([zdra-vei-te)
Tot ziens – Chao (tjsau)
Hoe gaat het met je? – Kak si – (kak si)
Goed – Dobre – (do-bre)
Alstublieft – Molya – (mo-lyah)
Dankjewel – Blagodarya – (blah-goh-da-rya)
Sorry – Sŭzhalyavam – (suz-ha-ya-vam)
Ja – Da – (da)
Nee – Ne – (ne)

Sunny Beach

Sunny Beach is de naam van het resort, dus niet de naam van het strand zelf. Zoals veel mensen wel verwachten. In het Bulgaars heet het resort Slanchev Bryag, letterlijk vertaald: Zonnige kust. In eerste instantie werd het resort gebouwd in 1958 voor de Bulgaarse vakantiegangers. Om een vakantiehuisje of weekendhuis te hebben. Na de val van de muur in 1990 kwamen er veel hotels en nieuwe accommodaties bij.

Nu is het een van de grootste vakantieresorts in de Balkanlanden. Sunny Beach heeft 8 kilometer aan zandstrand, meer dan 800 hotels en 700 000 tot 1 000 000 toeristen elk seizoen. Het fijne aan Sunny Beach is de mix tussen enorm veel verschillende nationaliteiten. Je kunt mensen ontmoeten van over heel de wereld/Europa.

Het strand

Sunny Beach heeft een blauwe vlag certificaat. Dit is een origineel certificaat uitgegeven door Europa dat het strand checkt op allerlei hoge standaarden. Ze kijken naar het water en zand, duurzaamheid en de boten/havens. Elk jaar wordt Sunny Beach daar opnieuw op gecheckt.

Er zijn genoeg plekken op het strand waar je gratis kunt liggen en je parasolletje en handdoek mee moet nemen. Er zijn echter ook bedjes die je kunt huren. Er komt dan zo’n Bulgaars mannetje naar je toe lopen om de huur te innen.

Nessebar (De oude stad)

Nessebar is een heel oud stadje. Zo’n 5 kilometer van Sunny Beach. Het is een klein stadje met twee verschillende delen. Een oud en een nieuw deel. Het oude deel heeft erg veel kerken die je kunt bekijken.

Daarnaast staat Nessebar tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Nessebar staat ook wel bekend als ‘De parel van de Zwarte Zee’. Als je dus een rustig dagje over hebt waar je graag meer wilt zien dan alleen de feestjes en activiteiten in Sunny Beach, dan is Nessebar een goede plek om te bezoeken.

Er zijn goede restaurants met onder andere visgerechten en een prachtig uitzicht. Dus als je een beetje cultuur wilt snuiven kun je hier zeker terecht. Nessebar is te bereiken met de taxi of de boot vanaf de pier in Sunny Beach.

Leuke activiteiten

N
Water activiteiten zoals jet ski, parasailing, snorkelen, op de banaan in het water en andere activiteiten.
N
Quad safari inclusief activiteiten zoals schieten en paardrijden.
N
Excursie naar grotere steden of kleine stadjes aan het strand.
N
Een van de grootste waterparken in Europa: Aquapark Nessebar.
N
Slingshot (check de instagram als je niet weet wat dit is).
N
De hele boulevard overrijden met scootertjes waarop je kunt staan.
N
Een auto huren.

Het nachtleven

Het nachtleven in Sunny Beach is onder andere een van de dingen waarvoor toeristen en jongeren hierheen komen. Duizenden jongeren gaan ‘s avonds eerst eten en een drankje doen om vervolgens op eigen initiatief uit te gaan of mee te doen aan een van de kroegentochten. Ook zijn er bootparty’s, festivals, karaokebars en veel andere dingen te doen. Er zijn vaak goede deals op straat te krijgen via de ticketsellers en je kunt wel tot een uur of 5 in de clubs blijven.

Het fijnste aan Sunny Beach zijn de goede deals, goedkope drankjes, onbeperkt drankjes, happy hour (2 drankjes voor de prijs van 1), gratis entree voor meiden, beroemde DJ’s, spelletjes en nog veel meer.

Ben jij klaar voor een onvergetelijke vakantie?

Chat openen
Ik help je bij jouw ideale vakantie ☀️🦩
Hé vakantieganger ☀️ Mijn naam is KIKI 🦩
Kan ik je helpen?