Het nachtleven van Sunny Beach de ultieme feestbestemming

Het nachtleven van Sunny Beach in Bulgarije is een van de meest populaire en levendige feestbestemmingen in Europa. Deze badplaats aan de Zwarte Zee trekt elk jaar vele toeristen aan die op zoek zijn naar zon, zee en een onvergetelijke tijd.

Flower street

De strip van Sunny Beach heet Flower street. Dit is het hart van het nachtleven en hier vind je een scala aan bars, clubs en discotheken. Van relaxed kroegentochten tot uitbundige feesten tot in de vroege uurtjes, er is voor ieder wat wils. Vele van deze plekken zijn gelegen aan het strand, wat de sfeer nog aangenamer maakt. Bovendien, de meeste clubs en bars zijn gelegen in de buurt van elkaar, dus het is gemakkelijk om van plek naar plek te gaan en verschillende sferen te ervaren.

Beach Bars

Aan het strand van Sunny Beach zijn een heleboel strandtenten te vinden. Overdag kun je er relaxen en chillen met bijvoorbeeld een cocktail in de hand. Als je nog een kleurtje wilt opdoen van de zon is dit de perfecte plek om te gaan zonnen op het strand. Op het strand van Sunny Beach vragen ze namelijk geld om op veel van de bedjes te liggen. In een beach bar verwachten ze alleen dat je een keertje een drankje haalt.


De beach bars worden aan het einde van de dag omgetoverd tot een plek waar je ‘s avonds ook kunt feesten en drinken. De populairste en centraal liggende beach bar in Sunny Beach is Viking Beach Bar. Deze bar is eigenlijk elke avond druk en je zult er nooit een saaie avond beleven. Het fijne aan het nachtleven in een beach bar is dat je kunt kiezen of je gaat zitten en rustig kunt praten of tussen het leven van de party op de dansvloer gaat staan. Je kunt elkaar nog verstaan en het is lekker in de buitenlucht.

Clubs en Discotheken

Naast de beach bars in Sunny Beach zijn ook veel clubs te vinden op Flower Street en de boulevard. Inmiddels zijn er een aantal populaire clubs die in het hoogseizoen veel feesten organiseren voor de feestende toeristen. DGV zit op de Flower street en is een van de grootste clubs in Sunny Beach. De promoters op straat hebben altijd blauwe jasjes aan en verkopen veel verschillende feesten op straat. Walhalla is weer terug weggeweest. Het is een prachtige ronde club met een erg open gevoel waar je enorm leuke avonden kunt beleven. Naast deze twee clubs heb je een club genaamd Underground. Deze club is er voor de mensen die houden van techno. Dit is de enige club in Sunny Beach die echte techno draait en in het hoogseizoen zijn hier professionele techno DJs te vinden. Dat zijn de drie populaire clubs, maar voor ieder wat wils. Time-out is de LGBTQ – club en voor veel Bulgaren zijn er nog een aantal clubs met chalga muziek (een Bulgaarse culturele muziekvorm).

Bars en pubs

Maar het nachtleven van Sunny Beach is niet alleen gericht op clubs en discotheken of beach bars. Er zijn ook tal van bars en pubs die een casual en ontspannen sfeer bieden. Deze plekken zijn perfect voor degenen die op zoek zijn naar een ontspannen avondje uit. Vele van deze bars bieden ook regelmatig live muziek en karaoke avonden.

Restaurants Sunny Beach

Er is een grote keuze aan restaurants in Sunny Beach, variërend van fastfood tot internationale gerechten. Er zijn vele restaurants die een uitgebreide kaart aanbieden en bieden ook live muziek of zelfs een DJ. De meeste van deze restaurants zijn open tot in de late uurtjes, perfect voor degenen die na een avondje uit willen blijven eten. Djanny’s is een populair restaurant in Sunny Beach. Het is een fancy restaurant met compleet witte bekleding waar je enorm lekker kunt eten voor 50% van wat je in Nederland zou betalen. Dit restaurant is 24/7 open. Dus sommige mensen gaan daar na hun stapavond zelfs nog even langs.


In het algemeen is het nachtleven van Sunny Beach een van de meest levendige en veelzijdige feestbestemmingen in Europa. Er is een scala aan opties voor degenen die op zoek zijn naar een wilde nacht uit, of een casual avondje uit. Dankzij de vele bars, clubs, restaurants en andere uitgaansgelegenheden is er voor ieder wat wils en is het gegarandeerd dat je een onvergetelijke tijd zult hebben.

Ben jij klaar voor een onvergetelijke vakantie?