Een relaxte dag op de catamaran bij Sunny Beach

In de vorige blog hebben we het gehad over de bootparty’s in Sunny Beach en de Sea Star boot. De enige andere optie qua boottrip is de catamaran trip. Dit is een compleet andere experience. De Sea Star is echt een partyboot en houdt de prijzen erg laag. Vind je het nu toch fijner om op een dag boottrip te gaan zonder al die alcohol en echt alleen de rust op het water te vinden? Dan is de Catamaran boot iets voor jou!

Hoe ziet een dag eruit op de catamaran?

De Catamaran boot is een stuk kleiner dan de Sea Star boot. De boot vertrekt al vroeg in de ochtend. Of nou ja, vroeg (voor de brakke koppen noemen we het vroeg). Als het goed is gaat deze boot rond 10/11 uur weg, maar dit nog even goed navragen bij de boeking. 

Op de Catamaran boot krijg je drankjes en lunch inclusief in de prijs. De drankjes bestaan alleen uit bier, wijn of fris en de lunch is karig, maar prima. Ze hebben een kleine barbeque op de boot en je kunt wat friet, verschillende stukken vlees en salade krijgen. Vraag even goed na of er ook vegetarische opties zijn (voor de vegetariërs onder ons). 

Op de Catamaran is het vooral zonnen en chillen, als je bruin wilt worden is dit het perfecte moment daarvoor. Op de zee wordt je namelijk extra snel bruin. Dat betekent wel dat je ook extra snel verbrandt! Dus neem zonnebrand mee. Naast het zonnen en de lunch krijg je ook de kans om even te zwemmen op een mooie plek. Als je het leuk vind kun je dan een duikbril meenemen om te kijken wat er precies in de zee zwemt. Dit zullen echter niet veel verschillende vissoorten en mooi koraal zijn. In de buurt van Sunny Beach en in de zwarte zee is niet veel te zien op dat gebied. Het zwemmen is waarschijnlijk super hard nodig, want op die boot krijg je het lekker warm. Wat goed is om te weten is dat in Bulgarije soms veel kwallen te zien zijn (dit hangt af van de wind en het seizoen). Je hoeft je alleen geen zorgen te maken. Deze kwallen zijn niet heel pijnlijk of dodelijk. Als je gebeten wordt is het te vergelijken met een brandnetel. Dus dat valt wel mee. 

Catamaran bij Sunny Beach

Deze boot is heerlijk als je een dagje wilt relaxen en je niet zo van het feesten bent elke dag. Ben je nu echt een party animal? Dan raad ik je aan om met de Sea Star boot mee te gaan. Je krijgt bijna hetzelfde voor dezelfde prijs + een uur gratis cocktails en mixen. Daar is het dus belangrijk van tevoren te lunchen. Op de Catamaran kun je op de boot lunchen. De Catamaran is rond de € 50 tot € 80, maar dit kan variëren per plek. 

Ben jij klaar voor een onvergetelijke vakantie?

Chat openen
Ik help je bij jouw ideale vakantie ☀️🦩
Hé vakantieganger ☀️ Mijn naam is KIKI 🦩
Kan ik je helpen?