Vakantie in Bulgarije: Ontdek Alles over Prijzen in Sunny Beach

De antwoorden op 9 veelgestelde vragen over een vakantie in Bulgarije

Ben je van plan om naar Sunny Beach te gaan voor je vakantie in Bulgarije? Hier vind je uitgebreide antwoorden op de meestvoorkomende vragen over de prijzen in deze bruisende bestemming. Of je nu op zoek bent naar goedkope jongerenvakanties, geldzaken of gewoon wilt weten wat het kost om te feesten in Sunny Beach, je vindt hier alle informatie die je nodig hebt.

vakantie in bulgarije

Is vakantie in Bulgarije, Sunny Beach goedkoop?

Sunny Beach staat bekend als een van de meest betaalbare vakantiebestemmingen in Europa, vooral voor feestgangers. Vergelijkbare restaurants met die in Nederland zijn goedkoper en zelfs de goedkopere plekken hier zijn voordeliger dan boodschappen doen in Nederland.

Wat kost een cocktail in Sunny Beach?

Van de goedkoopste cocktails bij Iglika Bar tot de populaire bars met happy hours, variëren de prijzen van €2,50 tot €8,00 per cocktail, afhankelijk van de locatie en het tijdstip van de dag. Het is verstandig om te profiteren van de happy hour-deals om je vakantiebudget te optimaliseren.

Proosten shots

Wat kost uit eten in Sunny Beach?

Uit eten gaan in Sunny Beach kan variëren van €5,00 voor afhaalmaaltijden tot €35,00 voor luxe diners in chique restaurants zoals Djanny’s, waar je waar krijgt voor je geld. Het aanbod is divers en past bij elk budget. Van traditionele Bulgaarse gerechten tot internationale keukens, er is voor elk wat wils.

Wat kost een biertje in Sunny Beach?

Gemiddeld kost een biertje tussen de €1,50 en €2,00, afhankelijk van waar je drinkt. Of je nu geniet van een drankje op het strand of in een lokale bar, bier blijft betaalbaar. Probeer lokale bieren zoals Zagorka en Kamenitza voor een authentieke ervaring.

Proosten bier

Wat kost een taxi in Sunny Beach, Bulgarije?

Een ritje binnen Sunny Beach kost €10, terwijl een reis naar Nessebar ongeveer €20 is. Voor goedkoper reizen kun je ook de bus nemen voor slechts €1. Het openbaar vervoer is een voordelige optie om de omgeving te verkennen. Bovendien biedt het een kans om te genieten van het prachtige landschap van de regio.

Hoe duur zijn sigaretten in Bulgarije?

Sigaretten zijn verrassend goedkoop, slechts €2,50 per pakje. Voor rokers is dit een aanzienlijke besparing ten opzichte van de prijzen in andere Europese landen. Houd er rekening mee dat roken in openbare ruimtes beperkt is in Bulgarije.

Wat is goedkoop in Bulgarije?

Alles in Bulgarije is over het algemeen goedkoper dan in Nederland, van dineren tot transportkosten. Met een gunstige wisselkoers en lage belastingen is het land een paradijs voor budgetbewuste reizigers. Vergeet niet om souvenirs zoals lokale producten en ambachtelijke items te kopen voor betaalbare prijzen.

Kan je betalen met euro in Bulgarije?

Hoewel sommige plaatsen euro’s accepteren, is het raadzaam om de Bulgaarse lev te gebruiken om verwarring en extra kosten te voorkomen. Het wisselen van geld naar lev kan gemakkelijk worden gedaan bij banken, geldwisselkantoren en geldautomaten in Sunny Beach. Wees erop voorbereid dat sommige kleine winkels en eetgelegenheden mogelijk alleen contant geld accepteren. Het is handig om altijd wat contant geld bij je te hebben voor het geval je bij deze locaties wilt winkelen of eten.

Betalen met euro op vakantie in Bulgarije

Waar geld wisselen in Sunny Beach?

Voor het wisselen van geld wordt aanbevolen om te pinnen bij de Fibank of geld om te wisselen bij de Crown wisselkantoren om extra kosten te vermijden die worden gevraagd door andere wisselkantoren. Wees voorzichtig met blauw/gele ATM’s en andere wisselkantoren die mogelijk hogere tarieven hanteren. Zorg ervoor dat je altijd een beetje contant geld bij je hebt voor onvoorziene uitgaven.


Maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie in Bulgarije, Sunny Beach! Met antwoorden op veelgestelde vragen over prijzen ben je goed voorbereid om het meeste uit je reis te halen. Geniet van heerlijke cocktails, smakelijke maaltijden en prachtige stranden, allemaal tegen een prijs die past bij jouw budget.

Vergeet niet om te ontspannen, plezier te hebben en vooral te genieten van je vakantie in het bruisende Sunny Beach! Ontdek nu de beste deals voor accommodaties en bespaar nog meer geld tijdens je vakantie. Boek vandaag nog je verblijf en creëer onvergetelijke herinneringen!

Ben jij klaar voor een onvergetelijke vakantie?

Chat openen
Ik help je bij jouw ideale vakantie ☀️🦩
Hé vakantieganger ☀️ Mijn naam is KIKI 🦩
Kan ik je helpen?