5 Tips om geld te besparen in Sunny Beach

Sunny Beach, Bulgarije wordt gezien als de goedkoopste feestvakantie van Europa. Dit klopt ook zeker nog steeds. Alleen hoe kan het dat er toch groepen jongeren honderden euro’s per dag uit geven op een locatie die in principe toch goedkoop zou moeten zijn? Dat wordt in deze blog uitgelegd. Daarnaast geven we je nog wat extra tips mee voor het besparen van geld op jouw feestvakantie. 

Goedkoopste feestvakantie

Zoals hierboven aangegeven. Sunny Beach, Bulgarije is de goedkoopste feestvakantie van Europa. Niet alleen zijn de vakanties online vaak al goedkoper naar Bulgarije dan naar andere bestemmingen. Het leven in Bulgarije is ook een stuk goedkoper dan in andere landen. Waar op veel bestemmingen zoals Mallorca een cocktail 10 tot 15 euro is net als in Nederland, ben je in Bulgarije de helft kwijt van dat geld, en als het dan Happy Hour is krijg je er ook nog eens twee voor de prijs van één. Zo zijn in de meeste plekken (waar de cocktails aan de dure kant zijn) twee cocktails met happy hour 16 lev. Dat is 8 euro voor 2 cocktails, 4 euro per cocktail. Dat is een stuk goedkoper dan 10 euro per cocktail. 

Tips om geld te besparen

Hieronder een aantal tips om geld te besparen in Sunny Beach:

Iglika Bar, Sunny Beach Bulgarije

Wil je nu echt naar de goedkoopste bar in heel Sunny Beach? Bezoek dan Iglika Bar. Hier kun je prima cocktails halen voor 2 tot 4 euro (zonder happy hour) en shotjes voor 50 cent. Het is de perfecte plek om in te drinken voor je naar het uitgaansgebied gaat. Het zit net buiten het centrum, ongeveer 5 minuutjes lopen. Het is er hartstikke gezellig en er zitten vaak veel mensen tussen 20:00 en 02:00. Dit is zeker een tip om jouw vakantie in Sunny Beach goedkoper te laten zijn. 

Shrek’s, Sunny Beach Bulgarije

In Sunny Beach zitten een heleboel lekkere restaurants. Er zijn een aantal duurdere restaurants zoals Djanny’s of La Flor. Deze restaurants zijn mooi ingericht, fancy en alsnog hartstikke goedkoop voor het eten wat je hier krijgt, maar wil je nu echt een keer veel eten voor weinig geld? Ga dan naar een plekje zoals Shrek’s. Dit is een soort afhaalplek waar je veel vlees, maar ook rijst, brood en salades kunt halen voor minder dan 5 euro. Een complete avondmaaltijd (nog gezond ook) voor weinig geld. Dus wil je nu echt wat geld besparen? Ga hierheen! De meeste promoters en werkers in Sunny Beach kunnen je hier ook over vertellen. 

Events en feesten

Veel Nederlanders zijn bang voor de promoters op straat en zijn bang om opgelicht te worden in Sunny Beach. Ze denken dat de feesten van de ticket sellers op straat vaak oplichting zijn, maar dit hebben ze uiteindelijk goed mis. Van de promotors op straat krijg je namelijk altijd de beste deals in het uitgaansgebied. De events zijn vaak erg goedkoop. Niet veel duurder dan 20 euro en je krijgt er vaak een half uur gratis bar voor terug, een gratis cocktail of gratis shots bij binnenkomst en soms zelfs gratis bier wat je onbeperkt kan drinken bij beachparties. Als je slim bent kun je echt wel een aantal cocktails of mixjes krijgen in een half uur gratis bar. Wil je nu weten welke events het meest fair en het leukste zijn in Sunny Beach? Lees dan even de blogs over de kroegentochten en beachparties

Cash geld

5 tips om geld te besparen sunny beach

Doordat er veel dingen goedkoper zijn dan in Nederland denken mensen vaak ook al heel snel, ach dit is lekker goedkoop doe maar dan. Wat er uiteindelijk voor zorgt dat er veel jongeren alsnog bakken aan geld uitgeven zonder dat ze het doorhebben. De perfecte tip hiervoor is cash geld!

  • Geef jezelf een budget per dag op en pin dat bij de bank. Zodat je niet met je pinpas rondloopt en als je dronken bent alsnog meer geld uit de bank haalt. 
  • Geen pinpas mee zorgt er ook voor dat je die in ieder geval in je dronken bui niet kwijtraakt. 
  • Als je gaat pinnen ‘s middags, doe dat dan bij de Fibank. Dit is de meest betrouwbare bank in Bulgarije en het zit ook nog eens midden op de strip. 

Ik denk dat je naar een volledige vakantie in Bulgarije zeker niet meer dan 800 of 900 euro kwijt hoeft te zijn in deze tijden. Alles inclusief. En als je echt bespaart kan het nog goedkoper. Succes met besparen.

Boek nu je jongerenvakantie naar Sunny Beach!

Ben jij klaar voor een onvergetelijke vakantie?

Chat openen
Ik help je bij jouw ideale vakantie ☀️🦩
Hé vakantieganger ☀️ Mijn naam is KIKI 🦩
Kan ik je helpen?