Safari trip Sunny Beach, Bulgarije

Naast al het feesten en drinken waar velen Sunny Beach van kennen. Is er veel meer te doen dan dat. Je kunt er namelijk ook hele leuke dagactiviteiten doen. Als voorbeeld beschrijven we in deze blog de safari trip. In en rondom het centrum van Sunny Beach zijn er vele winkeltjes te vinden waar ze over het algemeen auto’s verhuren en waar je ook trips kunt boeken. Één van de trips die je kunt boeken in Sunny Beach is de safari, en nee, in Sunny Beach is dat niet een echte safari zoals je het je misschien voorstelt met olifanten en leeuwen die je kunt bekijken. Daarentegen ga je wel met een jeep op tour. Dat is dan ook de reden dat ze het safari noemen denk ik. 

De safari trips beginnen vaak ‘s ochtends. Het vraagt dus wel van je om eerder uit je bed te komen dan de meesten in Sunny Beach zouden doen. Dat wordt of vroeg naar bed gaan, of na de safari trip nog even een powernap doen voor het uitgaan, wat natuurlijk ook helemaal mogelijk is. Je komt rond een uur of 5 of 6 weer terug aan in Sunny Beach, waarna je nog genoeg tijd hebt om je klaar te maken voor je weer uitgaat die avond. 

Type safari trips Sunny beach

Er zijn verschillende safari trips te boeken, dus vraag vooral naar de opties en de prijzen bij de verschillende winkeltjes, maar hier is een voorbeeld van hoe het er uit zou kunnen zien, het dagoverzicht. 

  • In de jeep, je wordt meegenomen in de jeep en gaat de wildernis/bergen in die zich om Sunny Beach bevindt. De eerste stop is dan ook een prachtig uitzicht op een van de hogere plekken rondom Sunny Beach. Hier kun je dan ook de hele kustlijn en Sunny Beach zien vanaf bovenaf. Hier kun je prachtige foto’s maken en even relaxen. 
  • Vervolgens maak je een trip met de jeep over het landschap in de buurt en een aantal kleine plekjes/dorpen in de buurt. 
  • Het punt waar de gids daarna stopt is een plekje in het bos waar je drinkwater uit de grond kunt halen en dus ook drinken. Heb je inmiddels dorst gekregen? Kun je hier dus gewoon je flesje vullen uit de natuur. 
  • Daarna komen de adrenaline en activiteiten aan bod. Je wordt afgezet bij een range waar je allerlei dingen kunt doen. Je kunt hier buggy rijden, paardrijden, schieten met een geweer of pijl en boog en het is inclusief lunch die ze hier voor je bereiden. Je blijft hier een aantal uur en kan dus ook meerdere keren op de buggy’s rijden. Enorm aan te raden! 
  • Na dit hele avontuur rijden we terug richting Sunny Beach, maar voordat we aankomen zetten ze je nog even af bij een erg oud toeristisch plekje. Ze leggen je hier iets uit over de geschiedenis en de cultuur en als je wilt kun je hier nog wat souvenirs kopen. Je blijft hier niet te lang. Na een half uurtje ga je verder in de jeep en wordt je terug afgezet waar je bent begonnen. 
Safari trip Sunny Beach, Bulgarije

Safari trip Sunny Beach

Dit is ongeveer hoe je je een safari trip in Sunny Beach kunt voorstellen. Niet alleen is het een enorm gevarieerde leuke ervaring met heel veel verschillende activiteiten. De jeep chauffeurs en gidsen zijn ook nog eens goed in hun werk en grappig. Maar dit is natuurlijk wel een beetje geluk hebben. Vind je het leuk om naast het feesten ook andere activiteiten te doen in Sunny Beach? Dan is dit zeker een goede optie. 

Ben jij klaar voor een onvergetelijke vakantie?

Chat openen
Ik help je bij jouw ideale vakantie ☀️🦩
Hé vakantieganger ☀️ Mijn naam is KIKI 🦩
Kan ik je helpen?