Secret Beach: Irakli Beach

De stranden van Sunny Beach, Bulgarije zijn natuurlijk hartstikke toeristisch en best druk. Op de stranden in Sunny Beach kun je betalen voor je bedje of op een drukke plek zitten met je handdoekje. De restaurants zijn de toeristenprijzen en dus zeker duurder dan in de rest van Bulgarije. 

Maar, niet ver van Sunny Beach zit een ander strand genaamd Irakli Beach. Na meerdere jaren in Sunny Beach zonder af te weten van dit strand, ben ik er een keer geweest en als je van een rustig strand houdt en een dag auto huurt, is het het zeker waard om een dagje naar dit strand te gaan. 

Over Irakli Beach

Als je aankomt bij dit strand heb je twee opties. Er is een klein parkeerterrein waar je de auto kunt zetten, maar als je via de navigatie naar het strand gaat kom je in de bossen uit en hier kun je de auto ook neerzetten. Je komt aan in een bos, er zijn daar verschillende verloren hippiebusjes met mensen die daar zijn gestrand voor een tijdje en daar slapen. Er hangen hangmatten waar mensen slapen en tenten waar mensen wonen. Het is er in het bos een beetje een hippie vibe, hartstikke leuk. Nadat je de auto hebt geparkeerd loop je via een soort trail in het bos naar beneden en kom je aan bij het strand. Wel goed onthouden welke bosjes je uit bent gekomen, want om terug bij je auto te komen moet je dit paadje wel weer terug vinden aan het einde van de dag! Het strand is lekker rustig. Het is er stil, geen muziek of cafés en je kunt er doen wat je wilt. Er zijn mensen met hele tenten die daar de hele dag of misschien wel nacht zijn. Er is een stukje naaktstrand, je kunt je handdoekje neerleggen waar je wilt (of dus een hele tent meenemen) en het water is ook mooi schoon. Het is blauw water, zonder het zeewier wat je soms in Sunny Beach hebt.

Perfect voor vriendengroepen of date

Dit strand is niet alleen leuk om met je vriendengroep heen te gaan, het is ook dé perfecte plek voor een date! Er is een restaurant waar je komt door aan het einde van het strand bij een trapje omhoog te lopen. Je hebt daar een prachtig uitzicht over het hele strand en je kunt er ook heerlijk eten. Wil je nou volledige privacy en een strandje alleen voor jou? Dan is er, als je verder loopt dan dat restaurant een hoge cliff/rots. Er ligt hier wel erg veel zeewier, doordat dat is verzameld op deze plek. Het is een stukje door de stank en het zeewier lopen, maar daarna kom je bij een stukje strand dat helemaal privé is. Niet alleen privé, maar ook nog eens super mooi. 

Waar ligt Irakli Beach

Het strand zit tussen Sunny Beach en Varna in. Je kunt er een dagje van maken door een auto te huren. Een auto huren kost ongeveer 50 euro met de hele groep voor een dag. Je zou ook een taxi kunnen nemen. Het is ongeveer 30/45 minuten rijden. 

Als je aankomt op het strand ziet het er niet uit als een toeristisch strand of Bulgarije, het ziet er met die hoge rots en het lange strand uit als een plek zoals Griekenland, Italië of zelf een plek in Azië. Het perfecte strand om helemaal uit te rusten na een nacht uit of voor een geweldige eerste date met je nieuwe vakantieliefde. 

Ben jij klaar voor een onvergetelijke vakantie?

Chat openen
Ik help je bij jouw ideale vakantie ☀️🦩
Hé vakantieganger ☀️ Mijn naam is KIKI 🦩
Kan ik je helpen?