Sunny Beach, hoe moet ik me dat voorstellen?

Voor de mensen die al eens in Sunny Beach zijn geweest is het vanzelfsprekend. Restaurants, clubs, casino’s, strand, kermis etc. Zij hebben een goed idee van hoe Sunny Beach eruitziet en wat ze zich er bij voor kunnen stellen. Als je echter nog nooit in Sunny Beach bent geweest en geen idee hebt van hoe je het je kan voorstellen, wordt er in deze blog iets over verteld. 

Hotels en restaurants Sunny Beach

Sunny Beach bestaat eigenlijk voornamelijk uit hotels en restaurants. Het is echt een toeristenplek. In de zomer is het er bruisend, levendig en alles is open. Veel supermarkten en kebabtenten zijn zelf 24/7 open in de zomer. In de winter is er niet zoveel gaande. Het is een soort spookstad. Niemand woont er, verblijft er of werkt er. Het is gemaakt en opgebouwd voor de zomer. 

beach sunny beach kiki

Strand Sunny Beach

Naast de hotels en restaurants die je dus overal om je heen ziet. Is het strand natuurlijk een belangrijk aspect waarvoor veel mensen in principe zelf de plek bezoeken. Je hebt een kilometers lange boulevard, met strandtent na strandtent naast elkaar. Tussen deze Beach Bars en Clubs heb je sommige die het enorm goed doen en elke dag bruisend zijn, en je hebt ook een aantal bars waar de meeste mensen voorbij lopen en bijna niemand zit. De meest bruisende bars aan het strand zijn Kiki Beach, Viking Beach Bar, Bedroom Beach, Palm Beach. Overdag gaat het in Sunny Beach vooral om het chillen bij het zwembad en het strand. Om zo lekker uit te rusten en bruin te worden. Of rood (in sommige gevallen).

Uitgaansgelegenheden Sunny Beach

‘s Avonds is het moment dat het drukker wordt op straat. De boulevard en strip loopt vol met mensen. Je ziet overal om je heen proppers, ticket sellers, promotors voor verschillende restaurants en clubs. Er zijn ook veel kleine winkeltjes waar je een nep Prada of een voetbalshirt kunt kopen. Het is gezellig, bruisend en je hebt genoeg keuzes voor leuke dingen. De meeste restaurants op de strip zitten vol rond een uur of 9/10 en daarna komt de karaoke in de aantocht, gaan de mensen door naar de clubs en de families lopen nog een rondje op de kermis. In het centrum is namelijk ook een kermis aanwezig met allerlei krakende toestellen. Het ziet er allemaal iets ouder uit dan in Nederland op de kermis, dus of ik het vertrouw? Ik weet het niet. Er is in ieder geval nog nooit een ongeluk gebeurd na al die jaren. 

Attracties in Sunny Beach

Een van de meest geliefde en meest verkochte attracties in Sunny Beach is de Slingshot. Naast Viking Beach Bar en Palm Beach en voor de pier staat er een groot toestel met 2 lange stalen buizen die ‘s avonds licht geven. Dit is de slingshot! Ben je het centrum kwijt? Zoek naar de slingshot en je hebt het zo weer teruggevonden. De slingshot is een toestel waar je in een ronde bal zit. De elastieken aan de palen worden aangespannen en voor je het weet wordt je één keer keihard de lucht in geschoten en ga je een aantal keer over de kop. Na uitgerold te zijn kun je nog even kort genieten van het uitzicht en wordt je langzaam weer naar beneden geholpen. Eng, maar ook wel een leuke adrenalinekick en een mooi uitzicht. Een aanrader is de slingshot sowieso wel. 

Cocktails drinken 

Na al die kermisattracties, het avondeten en de karaoke wordt het tijd om eens een paar goede cocktails te drinken in een van de leuke clubs of bars. Je kunt doorgaan tot een uur of 6 in de ochtend. Om dan tot 2 uur ‘s middags te gaan slapen, en het allemaal nog een keer over te doen. Er zijn natuurlijk ook veel activiteiten en leuke dingen die je ‘s middags in de buurt kunt doen (zie onze andere blogs), maar dit is zowel een standaard dag die je in Sunny Beach voor vele mensen voorbij ziet komen. 

Ben jij klaar voor een onvergetelijke vakantie?

Chat openen
Ik help je bij jouw ideale vakantie ☀️🦩
Hé vakantieganger ☀️ Mijn naam is KIKI 🦩
Kan ik je helpen?