Bulgarije, is het daar veilig? 

Sunny Beach, Bulgarije, staat bekend als een bruisende feestbestemming. Met de recente vooroordelen over Oost-Europa en zorgen over veiligheid, vooral na de oorlog in Oekraïne, vragen veel reizigers zich af of Sunny Beach een veilige keuze is. In deze gids delen we onze ervaringen en inzichten om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Droneview Bay Sunny beach

Eerste Indrukken van Sunny Beach

De eerste keer dat ik vertrok naar Sunny Beach, Bulgarije, waren mijn ouders bezorgd. “Moet je nou echt daarheen? Kun je niet gewoon naar Spanje of Portugal? Dat is toch allemaal veel veiliger,” zeiden ze. Deze bezorgdheid is niet ongebruikelijk, vooral gezien de recente ontwikkelingen in Oost-Europa. Maar hoe terecht zijn deze zorgen eigenlijk?

Veiligheidsbeoordeling van Sunny Beach

Met vier zomers in Sunny Beach heb ik me nooit onveilig gevoeld. Fietsen of lopen in het donker was nooit een probleem voor mij en veel andere vrouwelijke en mannelijke toeristen die ik sprak. Toch zijn er altijd incidenten in uitgaansgebieden, waar veel mensen drinken. Dit is niet uniek voor Sunny Beach, maar geldt voor elke populaire feestbestemming.

Vergelijking met Andere Bestemmingen

In elk land waar jongeren veel drinken, gebeuren er incidenten. Dit geldt voor Sunny Beach net zoals voor Albufeira, Portugal of Lloret de Mar, Spanje. Denk aan vechtpartijen, drugsgebruik, en diefstal na het skinny dippen. Toch zijn deze incidenten niet vaker voorkomend dan in andere populaire uitgaansgebieden.

Incidenten in Uitgaansgebieden

In uitgaansgebieden over de hele wereld komen vergelijkbare incidenten voor. Jongens die met elkaar vechten, mensen die gedrogeerd worden, en diefstal van persoonlijke bezittingen zijn typische problemen in deze omgeving. Echter, de mate van gevaar is vergelijkbaar met die in andere populaire feestbestemmingen.

Kroeg Valhalla

Vergelijking met Nederland

Nederland kent zelf ook een hoge mate van uitgaansgeweld en misdrijven gerelateerd aan drank en drugs. In vergelijking hiermee, voelt Sunny Beach zeker niet onveiliger. Toeristische plekken zoals Sunny Beach doen hun best om de veiligheid te waarborgen.

Bulgarije is het daar Veilig ? Bulgaria Map

Veiligheidstips voor je Vakantie

Veiligheid op vakantie begint bij jezelf. Hier zijn enkele tips om je vakantie in Sunny Beach zo veilig mogelijk te maken:

1. Let op met Alcohol

Drink met mate en ken je grenzen. Te veel alcohol kan je beoordelingsvermogen beïnvloeden en je in risicovolle situaties brengen.

2. Houd je Spullen in de Gaten

Als je gaat zwemmen of skinny dippen, laat je spullen niet onbeheerd achter. Die kunnen makkelijk gestolen worden.

3. Respecteer de Lokale Cultuur

Probeer altijd respectvol te zijn tegenover de locals. Vermijd confrontaties, vooral als je gedronken hebt.

4. Bewaak je Drankje

Houd je drankje altijd in de gaten om te voorkomen dat er iets in wordt gedaan zonder jouw medeweten.

5. Wees Alert op Zakkenrollers

Let goed op je bezittingen, vooral als je dronken bent. Zakkenrollers kunnen je gemakkelijk bestelen als je niet alert bent.

Drugsgebruik in Bulgarije

In Bulgarije is drugsgebruik minder wijdverbreid dan in Nederland. Dit betekent dat je minder kans hebt om in contact te komen met drugs, hoewel het nog steeds belangrijk is om waakzaam te blijven.

Clubbing Sunny Beach, Bulgaria

Praktische Informatie

Vertrektijd: De Booze Cruise middagboot vertrekt elke dag om 13:00 uur vanuit de haven van Nessebar.
Duur: De tocht duurt ongeveer 3 uur.
Tickets: Tickets zijn te verkrijgen via seastarboat.com of bij diverse verkooppunten in Sunny Beach.

Meer Weten?

Als je nog vragen hebt of hulp nodig hebt om je ouders te overtuigen, stuur ons dan een berichtje! Voor meer handige tips, bekijk vervoer in Sunny Beach.

Ontdek nog Meer

Ben je op zoek naar nog meer feestplekken in Sunny Beach? Bekijk dan onze blogs over jongerenvakanties in Sunny Beach en de top 3 strandfeesten in Sunny Beach.

Conclusie

Sunny Beach is een veilige bestemming als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Laat je niet afschrikken door vooroordelen en geniet van een fantastische vakantie!

Ben jij klaar voor een onvergetelijke vakantie?

Chat openen
Ik help je bij jouw ideale vakantie ☀️🦩
Hé vakantieganger ☀️ Mijn naam is KIKI 🦩
Kan ik je helpen?